Kuchnia Gruzińska

MENU

Przystawki

1. Roladki z bakłażana z orzechami (bakłażan, orzechy włoskie, kolendra, czosnek, granat)
2. Lobio (czerwona fasola z dodatkiem czosnku, orzech włoski, gruzińska przyprawa, kolendra, granat)
3. Sacywi (kurczak lub ryba, orzechy włoskie, cebula, ucho suneli, majonez)

Zupy

1. Bozbasz (rosół, cebula, pomidorki cherry, papryka świeża, ucho suneli, pulpeciki z mięsa wieprzowego, śmietana)
2. Sup harco (rosół, ryż, orzechy włoskie mielone, pomidory, cebula, kolendra, chmieli suneli)

Dania ciepłe

1. Adżapsandali (bakłażan, papryka, ziemniaki, pomidory, cebula, grzyby, kolendra)
2. Bakłażan z mięsem i serem (bakłażan, mięso wieprzowe, ser mozarella, pomidorki cherry, sos adzika)
3. Chinkali (pierogi w kształcie sakiewki z mięsem wołowo-wieprzowym)
4. Azerunga (pierś z kurczaka, papryka świeża, cebula, fasola szparagowa, chmieli suneli, śmietana, adzika)
5. Lulla kebab (mięso mielone, cebula, chmieli suneli, sól, pieprz, serwowane z pieczywem lawasz i sosem adzika)
6. Sadrzy (wołowina, baranina, wieprzowina, pieczarki, bakłażan, ziemniaki, pomidory, papryka świeża, posypana świeżymi ziołami)
7. Chaczapuri Imeruli (placek z ciasta drożdżowego nadziewany trzema rodzajami sera)