Kuchnia Tradycyjna

MENU

Śniadania

1. TALERZ ŚNIADANIOWY (wędliny swojskie, warzywa sezonowe, ser biały, masło, dżem, jogurt naturalny lub owocowy, pieczywo, kawa, herbata)
2. JAJECZNICA (jaja na boczku lub kiełbasce, pieczywo, herbata)
3. NALEŚNIKI Z SEREM

breakfast-876432_1920
soup-1503117_1920

Zupy

1. Rosół / pomidorowa z domowym makaronem
2. Żurek kurpiowski / żurek staropolski

Dania główne

1. WIEJSKI SCHABOW (schab w sosie grzybowym/schabowy
podawany z puree ziemniaczanym i surówką sezonową)
2. PIERŚ Z KURCZAKA PO KURPIOWSKU (pierś grillowana z sosem serowo-czosnkowym, żurawina, frytki, surówka sezonowa)
3. SANDACZ PALCE LIZAĆ (sandacz w maśle czosnkowym lub w sosie kurkowym, ziemniaki opiekane, warzywa gotowane na parze lub surówka sezonowa)
4. BURGER Z INDYKA (indyk, bułka maślana, bekon grillowany, sałata, ser ementaler, korniszony, sos BBQ, frytki, pomidorki koktajlowe)
5. REJBAK Z SURÓWKĄ
6. PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI/MIĘSEM/SZPINAKIEM

chicken-2997406_1920
do piwa

Przegryzka do piwa

  • Stripsy drobiowe,
  • Skrzydełka z kurczaka,
  • Krążki cebulowe,
  • Talarki ziemniaczane,
  • Grillowany boczek,
  • Papryka marynowana,
  • Ogórki marynowane,
  • Dwa dipy

Sałatki

1. SAŁATKA GRECKA (mix sałat, pomidor, ogórek, czerwona cebula, papryka, oliwki,ser feta, sos vinegret)
2. SAŁATA CEZAR (sałata rzymska lub lodowa, ogórek, pomidor, kurczak grillowany, parmezan, sos cesarski)
3. SAŁATKA SZPINAKOWA Z PIECZONYM BURAKIEM (szpinak baby, pieczony burak, karmelizowana czerwona cebula, ser feta, prażone płatki migdałów, sos balsamico)

(do każdej sałatki podajemy pieczywo czosnkowe)

salad-791891_1920
deser

Desery

1. SZARLOTKA NA CIEPŁO Z GAŁKĄ LODÓW
2. TARTA Z OWOCAMI
3. SUFLET CZEKOLADOWY Z SOSEM OWOCOWYM I GAŁKĄ LODÓW
4. PLACUSZKI BABUNI Z JABŁKAMI

Potrawy z menu mogą zawierać orzech, miód i inne substancje alergenne. Nasz wykwalifikowany personel chętnie udzieli informacji o wszystkich potrawach oraz doradzi w wyborze. Życzymy smacznego!