Żywność funkcjonalna jest niedotknięta pestycydami i nawozami sztucznymi.
Wczasy Odchudzające. Turnusy oparte na żywności funkcjonalnej.
Żywność funkcjonalna jest niedotknięta pestycydami i nawozami sztucznymi.
Więcej na temat żywności funkcjonalnej w filmie wideo:
Oczyszczanie organizmu.
Wyróżniamy się skutecznym postem Doktor Ewy Dąbrowskiej. Posiadamy najbardziej urozmaicone dania warzywno-owocowe oraz najpiękniejsze szlaki Nordic Walking na Kurpiach.
Jesteśmy tylko 1,5h drogi od Warszawy!
Wczasy Odchudzające z Dieta Dr Dąbrowskiej
Trzy rodzaje diet, w tym dieta dr Ewy Dąbrowskiej
Opinie Gości Turnusowych
Otwarcie Centrum Zdrowia i Wypoczynku
Najlepsze Wczasy Odchudzające dla Ciebie
Dieta warzywno-owocowa
Dieta warzywno-owocowa Jest to rodzaj postu leczniczego, charakteryzującego się czasowym powstrzymaniem od spożywania pokarmów pochodzenia zwierzęcego oraz produktów wysoce przetworzonych a spożywaniem ograniczonych porcji wybranych warzyw oraz niewielkiej ilości dozwolonych owoców. Głównym założeniem diety dr Dąbrowskiej jest uruchomienie odżywiania wewnętrznego,
Post na płynach
Post na płynach Post na płynach, podobnie jak dieta warzywno-owocowa uruchamia w organizmie odżywianie wewnętrzne i samoleczenie. Proces samoleczenia na diecie płynnej działa o wiele szybciej niż w przypadku diety warzywno – owocowej, ponieważ kaloryczność nie przekracza 200 kcal
Dieta Pełnowartościowa
Dieta pełnowartościowa Jest polecana przede wszystkim w przypadku wystąpienia przeciwwskazań do zastosowania diety warzywno-owocowej. Dieta ta zawiera przede wszystkim świeże i nieprzetworzone warzywa (40%), świeże owoce(10%), ziarna (10%), nienasycone kwasy tłuszczowe(10%), białko(25%), jako dodatek do dań stosuje się
Wpływ diety na organizm człowieka
Organizm człowieka Organizm człowieka stanowi najwspanialszy, samoregulujący się układ, który dąży do utrzymania stanu równowagi czyli zdrowia. Ta zdolność organizmu do samoleczenia znana była w dawnych wiekach, zaś leczeniem było stwarzanie dogodnych warunków do jej działania. Współczesny cywilizowany człowiek odszedł
Co należy jeść, a z jakich produktów zrezygnować podczas diety oczyszczającej
W czasie kuracji W czasie kuracji zaleca się spożywać warzywa ubogie w substancje odżywcze takie, jak: marchew, buraki, seler, rzodkiew, pietruszka, chrzan, kapusta, kalafiory, cebula, czosnek, pory, ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia, sałata, zioła, pomidory, papryka, jabłka, grejpfruty, cytryny. Nie
Dodatkowe formy aktywnego spędzania czasu
Wśród form aktywnego spędzania czasu dla ciała i ducha w ramach turnusu oczyszczająco-odchudzającego będzie można też skorzystać z: gimnastyki porannej na świeżym powietrzu zajęć na sali z gimnastyką rozciągającą i oddechową codziennych zajęć Nordic Walking (spaceru z kijkami) w