Preparaty i Kiszonki

Naturalne-pochodzenie-suplementow

 

Suplementacja jest dobierana dla każdego pacjenta indywidualnie po wcześniejszej konsultacji dietetycznej.

 

Suplement diety dobieramy do indywidualnych potrzeb w oparciu o wiedzę i doświadczenie.

 

Suplementy, które stosujemy to:

 

1. pectinGOLD JP-G

Związki fenolowe zawarte w preparacie wykazują silne działanie antyutleniające, wspomagają procesy neutralizacji wolnych rodników i wpływają na spowalnianie procesów starzenia organizmu, a kwas chlorogenowy wykazuje również właściwości antywirusowe, w tym w stosunku do wirusa grypy, przeciwzapalne, antybakteryjne, antygrzybiczne, i antynowotworowe. Preparat wspomaga również równowagę mikroflory jelitowej oraz korzystnie wpływa na funkcjonowanie przewodu pokarmowego odbudowując prawidłową florę bakteryjną. Wspomaga leczenie wszystkich rodzajów grzybów, a w szczególności Candida albicans. Ogranicza stany zapalne jamy ustnej oraz stany zapalne okolic odbytu, łagodzi objawy i dolegliwości prostaty. Preparat odtruwająco-moczopędny, w sposób naturalny oczyszcza organizm.

2. pectinGOLD JP-1

WSPOMAGA ODBUDOWĘ I WZMOCNIENIE SYSTEMU IMMUNOLOGICZNEGO ORGANIZMU. Ekologiczny metabolit z suszu masy jabłkowej z jabłka Gold Milenium będący źródłem polifenoli, pektyn i innych bioaktywnych związków organicznych i mineralnych który w końcowym procesie został spasteryzowany.

3. pectinGOLD JP-2

Ekologiczny metabolit z suszu masy jabłkowej z jabłka Gold Milenium będący źródłem polifenoli, pektyn i innych bioaktywnych związków organicznych i mineralnych, który w końcowym procesie został spasteryzowany. POLECANY W OKRESIE ZWIĘKSZONEJ ZACHOROWALNOŚCI NA INFEKCJE WIRUSOWE, W TYM GRYPĘ.

4. Kapsułka liofilizowana Jagoda kamczacka

Owoce te zawierają wysokie dawki witaminy C, wzmacnia odporność.
Charakteryzuje się również wysokim stężeniem związków polifenolowych oraz kwasów polifenylokwasów o silnym działaniu przeciwutleniającym – antyoksydacyjnym.Dodatkowo jagoda kamczacka obfituje w kwas chlorogenowy o potwierdzonym działaniu terapeutycznym zmniejszającym cukrzycy typu II, redukcji masy ciała oraz zawartości tłuszczu w organizmie;

5. Kapsułka liofilizowana Kapusta kiszona

Produkt ten charakteryzuje się optymalną zawartością związków polifenolowych
Dodatkowo można znaleźć w nim liczne polifenonolokwasy oraz związki flawonoidowe o silnym działaniu przeciwutleniającym, przeciwdziałające wolnym rodnikom. Liofilizowany sok z kapusty kiszonej ma udowodniony naukowy wpływ na nekrozę komórek nowotworu żołądka. Spożywanie ekologicznego soku z kiszonej kapusty jest bezpieczniejsze w porównaniu z sokiem konwencjonalnym, który to sok powodował silniejszą nekrozę komórek;

6. Kapsułka liofilizowana z buraka kiszonego

Sok z buraka kiszonego, ma właściwości probiotyczne. Zawiera bakterie kwasu mlekowego i dzięki temu wspomaga działanie flory jelitowej. Dodatkowo fermentowany sok z buraka ćwikłowego z produkcji ekologicznej charakteryzował się istotnie większą zawartością polifenoli ogółem w tym kwasów fenolowych i flawonoidów oraz dużą dawką witaminy C.
Ekologiczny liofilizowany sok z buraka kwaszonego jest bardzo dobrym źródłem związków flawonoidowych o wysokim potencjale przeciwutleniającym;
Spożywanie ekologicznego liofilizowanego soku z buraka kwaszonego jest zalecane w codziennej profilaktyce pro-zdrowotnej.

7. Kapsułka liofilizowana Dzika róża

Wspiera naturalną odporność organizmu. Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. To suplement diety wskazany jest w celu zwiększenia odporności immunologicznej organizmu oraz w okresie rekonwalescencji. Ponadto owoce dzikiej róży wykazują działanie: słabo rozkurczające, żółciopędne, łagodnie moczopędne. Róża jest stosowana przede wszystkim jako lek ogólnie wzmacniający (bogate źródło witaminy C), ale także pomocniczo do leczenia różnych schorzeń wątroby, nerek i przewodu pokarmowego.

8. Kapsułka liofilizowana Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy działa przeciwbakteryjnie

Główny składnik octu jabłkowego – kwas octowy – ma potwierdzone działanie antybakteryjne i antyseptyczne. Ocet jabłkowy wpływa pozytywnie na układ krążenia układ krążenia. Kwas chlorogenowy, obecny w occie ma właściwości hamujące utlenianie cholesterolu LDL, co zmniejsza ryzyko miażdżycy. Ocet jabłkowy reguluje poziom glukozy we krwi i z wszelkimi zaburzeniami gospodarki węglowodanowej. Ocet jabłkowy zmniejsza stężenie glukozy we krwi i zwiększa wrażliwość komórek na insulinę. Jest polecany w diecie osób ze stanem przedcukrzycowym, cukrzycą, insulinoopornością.